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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical. |
Data corrente: |
20/07/2016 |
Data da última atualização: |
04/04/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
ESTACA, J. G.; COMUNIAN, T. A.; MONTERO, P.; FURTADO, R. F.; TRINDADE, C. S. F. |
Afiliação: |
J. Gomez-Estaca, Universidade de São Paulo, Faculdade de Zootecnia e Tecnologia de Alimentos; Institute of Food Science, Technology and Nutrition (ICTAN-CSIC).; T.A. Comunian, Universidade de São Paulo , Faculdade de Zootecnia e Tecnologia de Alimentos.; P. Montero, Institute of Food Science, Technology and Nutrition (ICTAN-CSIC).; ROSELAYNE FERRO FURTADO, CNPAT; C.S. Favaro-Trindade, Universidade de São Paulo, Faculdade de Zootecnia e Tecnologia de Alimentos. |
Título: |
Encapsulation of an astaxanthin-containing lipid extract from shrimp waste by complex coacervation using a novel gelatin-cashew gum complex. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Food Hydrocolloids, v. 61, p. 155-162, 2016. |
Idioma: |
Inglês |
Palavras-Chave: |
Cashew gum; Coacervação complexa; Complex coacervation; Corante alimentar natural; Goma do cajueiro; Natural food coloring. |
Thesagro: |
Gelatina. |
Thesaurus Nal: |
astaxanthin; gelatin. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00833naa a2200265 a 4500 001 2049289 005 2017-04-04 008 2016 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aESTACA, J. G. 245 $aEncapsulation of an astaxanthin-containing lipid extract from shrimp waste by complex coacervation using a novel gelatin-cashew gum complex.$h[electronic resource] 260 $c2016 650 $aastaxanthin 650 $agelatin 650 $aGelatina 653 $aCashew gum 653 $aCoacervação complexa 653 $aComplex coacervation 653 $aCorante alimentar natural 653 $aGoma do cajueiro 653 $aNatural food coloring 700 1 $aCOMUNIAN, T. A. 700 1 $aMONTERO, P. 700 1 $aFURTADO, R. F. 700 1 $aTRINDADE, C. S. F. 773 $tFood Hydrocolloids$gv. 61, p. 155-162, 2016.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
18/03/2011 |
Data da última atualização: |
15/02/2024 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
COSTA, C. N.; CARVALHEIRA, J.; COBUCI, J. A.; FREITAS, A. F. de; THOMPSON, G. |
Afiliação: |
CLAUDIO NAPOLIS COSTA, CNPGL; J. CARVALHEIRA, UNIVERSITY OF PORTO, PORTUGAL; JAIME ARAÚJO COBUCI, UFRS; ARY FERREIRA DE FREITAS, Pesquisador aposentado do CNPGL; G. THOMPSON, UNIVERSITY OF PORTO, PORTUGAL. |
Título: |
Estimation of genetic parameters of test day fat and protein yields in Brazilian Holstein cattle using an autoregressive multiple lactation animal model. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
South African Journal of Animal Science, v. 39, n. 5, p. 165-168, 2010. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study was aimed to estimate variance components and genetic parameters for daily fat and protein yields of Brazilian Holstein cattle, using an autoregressive test day multiple lactations (AR) animal model. Data consisted of test day (TD) records produced by Holstein cows under milk recording supervised by the Brazilian Holstein Association, calving from 1993 to 2004. Medium to high heritability estimates (from 0.18 to 0.30 and from 0.30 to 0.43 for fat and protein TD yields, respectively) suggest opportunities for larger genetic gain by selection. Results from this study confirm the potential of using TD yields to replace the lactation model to estimate breeding values of Holstein cows in Brazil. Further studies are needed to compare these results with other modelling approaches e.g., the RR model. |
Palavras-Chave: |
Milk components; Selection; Test-day model; Variance components. |
Thesaurus NAL: |
dairy cattle. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/881486/1/Estimation-of-genetic-parameters-of-test-day-fat-and-protein-yields.pdf
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Marc: |
LEADER 01563naa a2200229 a 4500 001 1881486 005 2024-02-15 008 2010 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCOSTA, C. N. 245 $aEstimation of genetic parameters of test day fat and protein yields in Brazilian Holstein cattle using an autoregressive multiple lactation animal model.$h[electronic resource] 260 $c2010 520 $aThis study was aimed to estimate variance components and genetic parameters for daily fat and protein yields of Brazilian Holstein cattle, using an autoregressive test day multiple lactations (AR) animal model. Data consisted of test day (TD) records produced by Holstein cows under milk recording supervised by the Brazilian Holstein Association, calving from 1993 to 2004. Medium to high heritability estimates (from 0.18 to 0.30 and from 0.30 to 0.43 for fat and protein TD yields, respectively) suggest opportunities for larger genetic gain by selection. Results from this study confirm the potential of using TD yields to replace the lactation model to estimate breeding values of Holstein cows in Brazil. Further studies are needed to compare these results with other modelling approaches e.g., the RR model. 650 $adairy cattle 653 $aMilk components 653 $aSelection 653 $aTest-day model 653 $aVariance components 700 1 $aCARVALHEIRA, J. 700 1 $aCOBUCI, J. A. 700 1 $aFREITAS, A. F. de 700 1 $aTHOMPSON, G. 773 $tSouth African Journal of Animal Science$gv. 39, n. 5, p. 165-168, 2010.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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Volume |
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